سفارش ساخت رک سرور و نکاتی که باید به آن توجه کنید
در سالهای اخیر با گسترش شرکتهایی که خدمات IT میدهند و همچنین توسعهی هوشمندسازی در کشور، نیاز به مراکز داده بسیار افزایش پیدا کرده است. برای پایداری خدمات فناوری اطلاعات نیاز به تجهیزات متعددی از جمله سرور، روتر و کابلهای شبکه است که مدیریت آنها در بسیاری از سازمانها به راحتی امکانپذیر نیست. رک سرور و شبکه برای این منظور ساخته شده تا بتواند با سازماندهی تجهیزات، امکان استفادهی دائمی و ایمن آنها تضمین کند.
با پیشرفت کشور نیاز به رک سرور نیز افزایش پیدا کرده و تقاضای ساخت آنها نیز بیشتر شده است. اگر قصد دارید با ساخت رک سرور وارد این بازار پر تقاضا و متنوع شوید تا انتهای این متن همراه ما باشید.
رک سرور چیست؟
رک سرور یک محفظه و فریم فلزی است برای قرار دادن سخت افزارها، تجهیزات و کابلها. این تجهیزات شامل سرورها، روترها، سوئیچهای شبکه، هاب، UPS، PDU میشوند. براکتهایی که روی سختافزارهای شبکه وجود دارد آنها را قادر میسازد که با پیچ به ریلهای قفسههای عمودی رک متصل شوند. به کمک رک سرور میتوان قطعات مختلف از تجهیزات و سخت افزارها را در یک منطقه امن نگهداری و از آنها در شرایط پایداری استفاده نمود.
کاربرد رک سرور بسیار گسترده است. آنها را در عابربانکها، مترو، فضاهایی که دوربین مداربسته دارند، شرکتهای حوزهی IT، دیتاسنترها مشاهده میکنید. ولی همهی آنها از چند مدل ساده ساخته شدهاند.
رک سرور میتواند به صورت فریم باز (Open frame racks) یا محفظهی بسته (Rack enclosures) باشد. همچنین میتواند ایستاده (Tower Rack) یا دیواری (Wall-Mount Rack) باشد. بسته به حجم تجهیزات و شرایط محیطی، نوع رک قابل انتخاب است. استانداردهایی برای طراحی رکها وجود دارد که باید به آنها توجه کنید. به عنوان مثال عمق رکهای دیواری از ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتر متغیر است، در مقابل عمق رکهای ایستاده از ۶۰ تا ۱۰۰ سانتیمتر تغییر میکند. عرض تجهیزاتی که روی رک نصب میشود معمولا ثابت و ۱۹ اینچ است و به همین دلیل عرض رکها معمولا کمی بزرگتر یعنی ۶۰ سانتیمتر ساخته میشود. ارتفاع رکها را با واحد یونیت اعلام میکنند و هر یونیت ۴۴.۴۵ میلیمتر (۱.۷۵ اینچ) است. رکهای دیواری معمولا ۵ تا ۱۲، و رکهای ایستاده ۱۲ تا ۴۷ یونیت هستند.
اما برای ساخت رکها، علاوه بر ابعاد باید نکات دیگری را نیز مدنظر داشته باشید. در قسمت بعد به نکات طراحی رک سرور اشاره میکنیم.
طراحی برای قابلیت ساخت رک سرور
Design for Manufacturability یا DFM یک ایدئولوژی طراحی محصول است که بر ایجاد طراحی بهتر با هزینهی کمتر به کمک بهینه سازی انتخاب مواد و فرآیندهای تولید تمرکز دارد. با پیروی از دستورالعملهای DFM، تولید محصول نهایی آسانتر شده و در مقایسه با طرح اصلی، به زمان کمتری برای تولید نیاز دارد.
یک مهندس DFM نقشههای یک قطعه را بررسی و تغییرات طراحی را بر اساس هزینه، تلرانس هندسی، مواد اعمال میکند. در برخی موارد ممکن است این قطعه واقعاً قابل ساخت نباشد زیرا در طراحی اولیه قابلیتهای ساخت در نظر گرفته نشده است. این مشکل در مورد ساخت رک سرور نیز متداول است.
طراحیهای اولیه برای رک سرور معمولا یا دارای شکلهایی است که خم شدن آن را حین ساخت غیرممکن میکند، یا K فاکتور را برای خم در نظر نمیگیرند. همین مساله در نهایت باعث میشود نقاطی که باید پانچ شود در جای خود قرار نگیرند و محصول نهایی قابل استفاده نباشد.
مشکلات طراحی رک سرور، مشکلات سادهای هستند که به راحتی قابل شناسایی میباشند. با درنظر گرفتن طراحی برای قابلیت ساخت (DFM) در مراحل اولیه و نمونهسازی، میتوانید هزینه را به میزان قابل توجهی کاهش دهید.