tolerance

نمونه سازی سریع چیست و چرا در ساخت قطعات صنعتی اهمیت دارد؟

نمونه سازی سریع و ساخت قطعات صنعتی
نمونه سازی سریع چیست؟‌ مزایای نمونه سازی سریع چیست؟ کاربردهای نمونه سازی سریع چیست؟ انواع نمونه سازی کدام است؟ نمونه سازی سریع در صنعت چگونه استفاده می‌شود؟
نمونه سازی سریع یک فناوری نوآورانه است که انقلابی در تولید قطعات صنعتی ایجاد کرده است. این فرآیند تولیدکنندگان را قادر می‌سازد تا به سرعت نمونه‌های اولیه‌ی قطعات مورد نظرشان را به روشی مقرون‌به‌صرفه بسازند. این فناوری به دلیل توانایی در کاهش هزینه‌ها، سرعت بخشیدن به فرآیند توسعه و بهبود کیفیت محصول در سال‌های اخیر به طور فزاینده‌ای محبوب شده است. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا با اهمیت نمونه سازی سریع در ساخت قطعات صنعتی آشنا شوید و بدانید که چرا نباید بدون نمونه سازی، اقدام به تولید محصولاتتان کنید!

نمونه سازی سریع چیست؟
نمونه سازی فرایندی است که به تولیدکننده امکان می‌دهد فرضیات خود در مورد کارایی یک قطعه و حتی پذیرش آن توسط مشتریان را اعتبارسنجی کند. ایجاد خط تولید یک قطعه میلیاردها تومان هزینه و ماه‌ها زمان نیاز دارد، ولی نمونه سازی می‌تواند با هزینه و زمانی بسیار کمتر آماده شود. در صورتی که براساس بازخوردهای بدست آمده، نمونه‌ی ساخته شده نیاز به اصلاح داشته باشد، اعمال تغییرات در قطعه‌ی شما فقط به چند روز یا حتی چند ساعت زمان نیاز دارد. بنابراین به کمک نمونه سازی، سرمایه گذاری اصلی بر روی طرحی انجام خواهد شد که از همه نظر مورد تایید قرار گرفته است.
از طرف دیگر، اصطلاح سریع به معنای اهمیت سرعت تولید نمونه‌ی اولیه است. سرعت بالای تولید نمونه‌ی اولیه، جمع آوری بازخوردها و اصلاح قطعه تا رسیدن به طرح نهایی مورد تایید، می‌تواند برگ برنده‌ی شما در رقابت باشد.
امروزه نمونه سازی سریع در بیشتر صنایع به کار می‌رود از جمله صنایع خودروسازی، دریایی، هوافضا، دفاعی، رباتیک، انرژی و مواد مصرفی.

نمونه سازی سریع

انواع نمونه‌های اولیه در طراحی محصول
نمونه‌های اولیه بر اساس میزان دقتی که در تولید آنها برای مطابقت با نمونه‌ی اصلی به کار می‌رود دسته بندی می شوند. نیاز نیست که نمونه‌های اولیه دقیقاً شبیه محصول نهایی باشند. آنها می‌توانند بر اساس آنچه طراح یا تولید کننده نیاز به اعتبارسنجی دارند بسیار متفاوت باشند. نمونه‌های اولیه سریع بر اساس دقت مورد نیاز در ظاهر، عملکرد، اندازه و رابط کاربری، به دو دسته‌ی دقت کم و دقت زیاد طبقه بندی می‌شوند.

نمونه اولیه با دقت کم
نمونه‌های اولیه‌ای که با دقت کم ساخته می‌شوند مثل ماکت مقوایی از یک محصول، کارایی عملیاتی ندارند ولی به دلیل امکان ساخت سریع و ارزان، به طراح کمک می‌کنند اعتبارسنجی اولیه را سریعتر بدست آورد.

نمونه اولیه با دقت زیاد
این نمونه‌ها دقیقاً مانند محصول نهایی ساخته شده و همانند آن کار می‌کنند. از این نوع نمونه‌سازی در صنایعی استفاده می‌شود که به دقت بسیار زیادی نیاز دارند. به عنوان مثال، صنایع خودروسازی، پزشکی، هوافضا و صنایع دفاعی.
نمونه‌سازی با دقت کم، گزینه‌ی معمول در مراحل ابتدایی یک پروژه یا Design Thinking می‌باشد، و نمونه‌سازی‌ با اطمینان زیاد در مراحل بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا